Page 22 - Tallozo_01-36.pdf
P. 22
HELYI KINCS
Hungarikum – minden, ami magyar
Egy kellemes
vasárnap
$= (/·=· &,..¾1.%(1 (*< 6=$%2/&6, $/0$.203µ727 0£5 6,.(5(6(1
+81*$5,.800£ 7(77¾1. 0267 6=(5(71«1. $=7 0(*1«=1, +2*< 0, $ +(/<=(7
$ 0£5 0(*/«9· (/(0(..(/ $ +81*$5,.802. +266=¼ /,67£-£1
*$6=752 .8/7¼5$ 7¼5£5$ ,1'8/81. $ .«3=(/(7%(/, 6=$%2/&6, &6$/£'81..$/
Wimmerék egy hattagú család, a vasárnap
mindig az evésé és a kulturális programoké.
Mint minden reggel, ha tehetik, közösen
reggeliznek, most sincs ez másként.
A gyerekek, Dani és Eszter már a reggelihez
készülnek elő, amit Anna, az anyukájuk tesz
eléjük. A reggeli nem lehet más, mint egy
pár debreceni kolbász. Ez nem csak egy
egyszerű főznivaló kolbász, ez „A” kolbász.
Pirosas-narancsos színe, fűszeres illata
az összes létező ízlelőbimbó működését
beindítja. Aki kevésbé türelmes – mint
mondjuk Dani –, és belevágja a villáját,
mehet is átöltözni, hiszen a debreceni
bőre alatt lapuló kenyérhívogató szaft
fröcsköl. Eszter leginkább semmit sem azok akár a daganatos betegségeknek férje minden egyes apró falatot kiélvez. Az ő
szeretne enni, mert beteg. Anna ezért kialakulásának is ellenálljanak. Eszter emellé kedvence a zsírjában kisült libamáj. A libát
minden nap Béres Cseppet ad neki, ami magyar akácmézes alföldi kamillateát iszik, Ági mama hízlalta fel, a májat is ő készítette
már 1972 óta felel az immunrendszer tudja ő is, hogy ez a legjobb a megfázásra. – ehhez pedig komoly szakértelem kell.
megfelelő működésért.Dr. Béres József A magyar akácméz az egyik legtisztább A reggeli után Eszter fogja is a kabátját, és
azért alkotta meg ezt a nyomelemekben méz hazánkban, magas a cukorfoka, így elindul megetetni az állatokat. Ahogy kilép
és vitaminokban gazdag oldatot, hogy az nem kristályosodik ki, és nagyon szépen az ajtón, rögvest két nagy, fekete szempárral
immunrendszerünket eddze vele, hogy csökkenti a köhögési ingert. István, Anna és egy „sárkupaccal” találja szembe magát.
22