Page 5 - due_tallozo_interaktiv_2020_november.pdf
P. 5
ZOOM
FORRÁS: HTTP://MARADEKNELKUL.HU/GRAFIKAK/
kézműves kávézók megmaradt készételeit, okostelefonra tölthető app segítségével nem dobjuk a komposztálóba a húst, főttételt,
alapanyagait is megmenthetjük. Az lehet lefoglalni, kifizetni, majd egy megadott tejterméket vagy bármit, amit romlott.
Etepetete alkalmazás segítségével pedig idősávban átvenni az étteremben.
bio termelőktől hozhatunk el friss, ám A kertes házban élőknek könnyű dolga van
„csúnya” zöldségeket és gyümölcsöket. Ha komposztálunk, az anyatermészetbe a komposztáló kialakítása szempontjából, de
forgatjuk vissza a szerves hulladék egy már beltéren is van lehetőség ilyen formában
Nem kell azonban messzire menni ahhoz, részét, mely így nem a kukában végzi. gyűjteni a szerves hulladékot. Antal Éva, azaz a
hogy ételmentők legyünk: már Budapesten A folyamat során korhadással, biológiai Vászonzsákoslány nemrég egy Youtube-videóban
is lehetőségünk van erre, a Munch.hu oxidáció és földlakó élőlények segítségével az alapoktól foglalta össze, mire van szükség a
elnevezésű startupnak köszönhetően. humuszszerű anyag keletkezik, melyet komposzttároló kialakításához, mire kell figyelni
A magyar egyetemisták által indított felhasználhatunk tápanyagként a növények a kültéri és a házon belüli komposzt tárolásánál,
projekthez folyamatosan csatlakoznak ültetésekor. A komposztálóba kerülhet sőt, egy appot is ajánl, amellyel komposztot
vendéglátóipari egységek. A kedvezményesen zöldség- és gyümölcshéj, tojáshéj, kávézacc, gyűjtő, és nagyobb kültéri komposztálóval
értékesített, érintetlen és jó minőségű teafű, természetesen anyagokból, fából vagy rendelkező emberek egymásra találhatnak.
munchokat, azaz ételadagokat itt is egy bambuszból készült tárgyak. Jó azonban, ha (Novák Henrietta)
5