Page 5 - 01.pdf
P. 5

PRESS OF

       Finom karácsonyi




               italok



















       KARÁCSONY KÖZELEDTÉVEL ÚJRA ELKEZDJÜK NÉZEGETNI AZ ÜNNEPI RECEPTJEINKET.
       A RECEPTEK KIVÁLASZTÁSA KÖZBEN NEM HAGYHATÓ EL AZ SEM, HOGY KARÁCSONYKOR
       0,/<(1 ,7$/ .(5¾/-¸1 $= $6=7$/5$  +,6=(1 (11(. $= ,'·6=$.1$. ,6 0(*9$11$.
       $ 0$*$ -(//(*=(7(6 ¾'¯7·,






        | Orlay-ablak, A Kereskedelmi és Vendéglátói
        | Szakképző Iskola és Kollégium diáklapja, Szombathely





















       KARÁCSONYI                         GROG:                             EREDETI PUNCS:
       FŰSZERES RÉGI ITÓKA:               Hozzávalók:                       Hozzávalók:
       Hozzávalók:                        • 6 cl rum                        • 2,5 dl édes vörösbor
       • 2 dl ananász juice               • 1 cl citromlé                   • 2,5 dl édes fehérbor
       • 2 dl narancs juice               • 1 kockacukor                    • 1,5 dl rum
       • 4 evőkanál fekete tea            • 1 szelet citrom                 • 50 dkg cukor
       • 1 csipet szerecsendió-reszelék   • Szegfűszeg                      • 2 db citrom
       • 4 szem szegfűszeg                • Fahéj                           • 2 db narancs
       • 1 rúd fahéj                      • Citromhéj                       Elkészítés:
       • Méz                                                                A gyümölcsöket megmossuk, letörölgetjük,
       Elkészítés:                        Elkészítés:                       majd mindkettőnek hajszálvékonyra
       Felforraljuk a narancslevet a szegfűszeggel   A rumot, citromlét és a cukrot elkeverjük   hámozzuk a sárga héját. 5 dl vizet a héjakkal
       és a fahéjjal, ezután hagyjuk állni fél órát.   egy füles pohárban, hozzáadunk néhány   felforralunk, ezután hozzáöntjük az összes
       Közben főzünk erős fekete teát, majd   szem szegfűszeget és a fahéjdarabkát, majd   többi alkoholt. Beleszórjuk a cukrot, és
       ha kihűlt, mézzel ízesítjük. A fűszeres   az egészet felöntjük forró vízzel. A tetejét   éppen csak forráspontig melegítjük, amikor
       narancsléhez hozzákeverjük a teát, az   megszórjuk citromhéjjal, és végül hanyagul   belecsavarjuk a citrom és a narancs levét
       ananászlevet és a szerecsendiót, és   ejtünk pohárba egy citromszeletet.   is. Jól összekeverjük, azonnal tálaljuk.
       mielőtt hőálló poharakba töltenénk.
                                                                                                            5
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10